VAERSA Grup aconsegueix un acord amb UGT i CCOO per l'estabilitat, la seguretat i la transparència de les borses d'ocupació de l'empresa pública

El nou reglament dota d'estabilitat i transparència l'estatus i les opcions de nova contractació de les persones que acaben contracte temporal per eventualitat, obra o servei

València, dilluns 20 de desembre de 2021. VAERSA Grup ha anunciat hui l'acord aconseguit amb UGT i CCOO per a la modificació del reglament de les borses d'ocupació que regeix l'activitat de les persones que accedeixen a contractes eventuals i a la seua continuïtat mitjançant unes normes transparents i ajustades al conveni actual vigent.

Les persones que en una nova crida superen el límit temporal per a deixar de considerar la relació laboral com a temporal, passaran a situació de 'No disponible temporal'. Aquesta situació es mantindrà només quant a contractes eventuals i per obra o servei. Durant el període de sis mesos que dura aquesta situació, i amb caràcter general quan se supere, mantindran la seua ordre de prelació en totes les bosses en les quals estiguen inscrits.

Segons el parer de la direcció de VAERSA Grup, “l'acord permet, d'una banda, aclarir la situació de les persones que treballen de manera estructural o sota contractes de continuïtat llarga” i, d'altra banda, el nou reglament facilita a l'empresa “informar amb molta antelació i amb adequació a les necessitats de cada lloc, a les persones amb contracte de duració determinada, que així accediran fàcilment a conéixer la seua situació en nom d’una relació laboral més estable amb l'empresa”.

Estabilitat, seguretat i transparencia

En aquest sentit, l'entitat valora també l'acord com la possibilitat que les borses d'ocupació des d'aquest moment “òbriguen les portes a una major estabilitat, seguretat i transparència en els terminis a complir per les persones que accedeixen a elles”.

VAERSA és l'empresa pública de la Generalitat Valenciana que presta tot tipus de serveis relacionats amb la gestió mediambiental, incloent el desenvolupament de sistemes de gestió eficaces i respectuosos amb el medi ambient, i noves tecnologies.

FOto acuerdotexto acuerdo