Posada en marxa del pla de teletreball de VAERSA

VAERSA publica el llistat provisional de llocs habilitats per al teletreball i els terminis de sol·licitud i posada en marxa del període transitori

 

Amb la publicació hui del llistat de llocs de teletreball, VAERSA inicia el procediment per a la posada en marxa del període transitori del desenvolupament del Pla de Teletreball.

 

El llistat hui publicat correspon als llocs que actualment, i a causa de la situació d’alerta sanitària per la pandèmia Covid19, estan desenvolupant el seu treball amb períodes de teletreball.

L’objectiu del Pla de Teletreball, negociat amb els representants sindicals en la reunió del passat 20 de juliol, és completar un llistat amb els llocs amb possibilitats de teletreball d’acord amb criteris d’adaptació, suficiència de mitjans i capacitat de realitzar el propi treball i que vaja més enllà de la resposta urgent i necessària que s’ha donat a aquesta qüestió durant la pandèmia.

Per aquest motiu amb la posada en marxa del període transitori s’inicia un termini de tres mesos per a que els departaments i àrees de VAERSA puguen millorar el llistat amb els informes pertinents. Aquest llistat complet serà revisat posteriorment en períodes de sis mesos.

 

Amb aquesta fase transitòria es busca també canviar l’enfocament i la cultura de relacions laborals relatives al teletreball. Aquesta forma de treballar és un dret de les persones treballadores i també comporta nombrosos beneficis per a la sostenibilitat del nostre medi ambient i l’estalvi de temps de desplaçament per accedir als llocs de treball.

Els terminis previstos per l’empresa són:

29 de setembre: Publicació del llistat de llocs habilitats per a teletreball

12 d’octubre: inici del termini d’enviament de sol·licitud i qüestionari.

19 d’octubre: final del termini d’enviament de sol·licitud i qüestionari.

21 d’octubre: finalització de l’avaluació de les sol·licituds presentades

26 d’octubre: presentació del quadrant dels llocs que faran teletreball i els dies assignats per part dels departaments.

1 de novembre: incorporació de tota la plantilla als quadrants del pla de teletreball.

 

Volem recordar a totes les persones treballadores de VAERSA que a partir del dia 1 de novembre els llocs dels quals no s’haja presentat sol·licitud o que no hagen estat avaluats positivament, passaran a règim presencial íntegrament.

Animem per tant a totes les treballadores i treballadors amb lloc habilitat al respecte que valoren la possibilitat i avantatges del règim de teletreball i posem a la seua disposició la capacitat d’atenció de l’empresa per assessorar i aclarir dubtes al respecte.

 

S'adjunten el llistat de llocs i el text del Pla de Teletreball i els formularis a presentar